Dino and The Chicks

Ma 26 oktober 2020
20:00

40 JAAR RADIO CENTRAAL

Wat als twee van de stichters van ’s lands grootste avantrockband dEUS een nieuwe groep vormen met een van ’s lands beste gitaristen en drummer/percussionisten… Dan krijg je de nieuwste bijdrage aan de Belpop, DINO AND THE CHICKS!

RUDY TROUVÉ op zang en STEF KAMIL CARLENS op bas muteren samen met ELKO BLIJWEERT op gitaar en JEROEN STEVENS op drums tot een soort van superpopgroep, of hoe noem je dat dan…? Die twee laatste heren hebben trouwens het ultrafijne Het Kralenspel op Radio Centraal, op dinsdag namiddag.

Het eerste tipje van de sluier werd een paar maanden, enkel via fb gelicht, maar ondertussen is die single Gimme Time, My Love, Gimme Time een bescheiden hit op dat ander bekende clipkanaal. Ondertussen is het album zo goed als af en krijgen we deze avond de première daarvan, hoe goed is dat dan?

De single is een popnummer, natuurlijk met een grave hoek eraf… maar not to worry, bij deze kameraden zijn die hoeken even belangrijk dan de nummers… Cajun swampblues met een snuif distortion, iemand…?

Lekkere clip, lekker nummer, uitmuntende groep en je geniet trouwens op de achtergrond mee van werken van Stef Kamil Carlens in zijn Rabbit Field... Op infinite repeat graag, dat nummer… ‘Honey I’m a jerk, honey I’m a mess’…