Aksak Maboul / Geoffrey Burton

Do 29 oktober 2020
20:00

40 JAAR RADIO CENTRAAL

Trashkan presents:

AKSAK MABOUL stelde in 1977 voor dat we met zijn allen elf dansjes uitvoerden om onze hoofdpijn te bestrijden. Onze danses pour combattre la migraine werd 3 jaar voor het ontstaan van Radio Centraal uitgebracht. The rest is history, zoals wel eens gezaagd wordt. Maar met een nieuwe plaat is dit het perfecte moment om MARC HOLLANDER (Les Tueurs de la Lune de Miel, Crammed) en VÉRONIQUE VINCENT met de vernieuwde Aksak Maboul, Brussel voor Antwerpen in te laten ruilen op het podium van Dat Bos. Aksak Maboul is echt, en dat zal je geweten hebben, een Belgische band buiten categorie…

GEOFFREY BURTON is een Belgische gitarist, producer en muziekschrijver uit Gent. Zijn levensgezellin is Sarah Yu Zeebroek, die trouwens het artwork van zijn nieuw materiaal verzorgt. De internationale artiestenlijst waarmee hij samenwerkte is indrukwekkend: Arno, Charlotte Adigéry, Iggy Pop, Grace Jones, Soulwax, Roland, etcetera… De laatste jaren maakt hij deel uit van Hong Kong Dong. Hij werkte ook mee aan theaterproducties van bvb. De Kopergietery, Zuidpool of Theater Stap… Nu brengt Burton zijn eerste solo album uit op het label Gong Ear, Me Ta Podia. Met een voorliefde voor minimalisme, gefragmenteerde akkoorden en kapotte muziek kan je je verwachten aan elektronisch gemanipuleerde gitaar, ambient, experimentele filmmuziek… Pierre Henry meets Fennesz?

 • jan

 • do14 jan

 • vr15 jan

 • za16 jan

 • zo17 jan

 • ma18 jan

 • di19 jan

 • wo20 jan

 • do21 jan

 • vr22 jan

 • za23 jan

 • zo24 jan

 • ma25 jan

 • di26 jan

 • wo27 jan

 • do28 jan

 • vr29 jan

 • za30 jan

 • zo31 jan

 • feb

 • ma01 feb

 • di02 feb

 • wo03 feb

 • do04 feb

 • vr05 feb

 • za06 feb

 • zo07 feb

 • ma08 feb

 • di09 feb

 • wo10 feb

 • do11 feb

 • vr12 feb

 • za13 feb

 • zo14 feb

 • ma15 feb