Strobo: Black Flower / Shoko Igarashi / Ibaaku

Zo 27 juni 2021
15:00

Onder Stroom en Het Bos pikken de draad van hun gefnuikte romance weer op. Dat doen we onder de zachte streling van een zomers namiddagzonnetje op, niet geheel toevallig, zondag. Live muziek, live zon en live life; de ideale weekafsluiter!

BLACK FLOWER
Vier en een halve Belg die Ethio jazz in een frietketel smijten, het baksel daarna verdrinken in een dubbige mayonaise van Afrobeat én daarvoor internationaal geprezen worden? Het bestaat echt! Blaasbaas Nathan Daems, kornetkapitein Jon Birdsong, trommeltopper Simon Segers, basbeest Filip Vandebril en orgelorakel Wouter Haes doen hun uitstekende reputatie consequent eer aan en spelen steevast alles kapot.
Normaal gezien hadden ze vorig jaar Het Bos bezocht met een fan die als The Gaslamp Killer door het leven gaat, maar een optreden op het Stroomplein vinden wij minstens zo goed!
https://www.blackflower.be

SHOKO IGARASHI
Een tenorsaxofonist die in 1991 het Japanse levenslicht zag in de Yamagata Prefectuur. Haar jeugdjaren sleet ze in Tsuruoka waar naar men zegt de beste rijst van Japan wordt geteeld. Naast de tenorsax kan ze ook aardig uit de voeten op een sopraansax en is ze een versatiele fluitfreak die zowel als arrangeur als componist haar sporen verdiende.
Na een muziekstudie in Boston toog ze naar Brooklyn om daar te gaan jammen met de ontelbare getalenteerde jazzkatten die New York herbergt. In 2018 verhuisde ze naar Brussel waar ze de groep Maniac Maison oprichtte met pianolief Casimir Liberski en gitarist Lucien Fraipont. Sinds haar relocatie naar Brussel schreef ze een serie kleurrijke elektronische liedjes bij elkaar die ze nu met Dan Lacksman op plaat kraste.
http://shokoigarashi.com

IBAAKU
Door zijn bezigheden als producer, auteur, zanger, multi-instrumentalist, componist, DJ en radiopresentator kan men deze Senegalese Afro Futurist met een gerust hart catalogiseren als multi-disciplinair kunstenaar.
Hij brengt een perfect geshakete coctail van hip hop, beats, afro-futurisme en experimentele elektronische muziek mee naar het Stroomplein alwaar hij het geheel afwerkt een parapluutje van Senegalese referenties en geremixte locale geluiden.
http://ibaaku.com