Eurêka, c'est presque le titre by Marie-Caroline Hominal

Do 29 juli 2021
20:00

Museum Tinguely bestaat 25 jaar en viert dat met een nomadische zomer per schip doorheen Europa. Ze gooien hun anker uit op plaatsen die een belangrijke rol speelde in de artistieke carrière van Jean Tinguely: Parijs, Maastricht, Amsterdam, Düsseldorf…. en Antwerpen. Op de boot zelf, die in Antwerpen zal aanmeren aan het Asiadok, is de documentaire tentoonstelling “Et tout ceci est vrai!” te zien. Boslabs en museum Tinguely voorzien een tweedaags workshopprogramma.

Eurêka, c'est presque le titre by Marie-Caroline Hominal

The artist dances a sequence of numbers on a large silver disc of a stage. John Cage and Jean Tinguely play chess in a dream, a witch rides a broomstick and an object-creature comes to life. Hominal operates with various found objects that gradually cluster together to form an assemblage. Similarly, one after another the various numbers in this piece cluster together to form a colourful yet harmonious picture of an imaginary, tragicomic world.

Tickets voor het gehele performance programma via: https://25yearstinguely-performances-hetbos.eventbrite.be