VISITE Film Festival: Rebecca Jane Arthur & Eva Giolo

Zo 15 augustus 2021
20:30

Liberty: an ephemeral statute

Rebecca Jane Arthur (2020, 38’)
Via een intiem portret van haar moeder vertelt Rebecca Jane Arthur over de sociaal-politieke context uit de vroege jaren zeventig. Het essayistische werk reflecteert op post-‘68 verlangens naar emancipatie, emigratie en onderwijs. Het is een impressionistisch portret van de filmmakers moeder die momenteel in Schotland leeft.

+

A Tongue Called Mother

Eva Giolo (2019, 25’)
A Tongue Called Mother verbeeldt de relatie tussen taal, gebaren en verwantschappen. De maker filmt op meditatieve wijze de acties en woorden van drie generaties vrouwen uit eenzelfde familie. Deze tactiele observaties worden afgewisseld met beelden van kinderen die door middel van herhaling leren lezen en de aangeleerde woorden belichamen, onthouden en vergeten.