VISITE Film Festival: Ben De Raes & Ismaël Joffroy Chandoutis

Do 19 augustus 2021
20:30

Waiting Working Hours

Ben De Raes (2019, 16’)
In Waiting Working Hours scrollen we voorbij een digitale representatie van een Brusselse wijk die stil lijkt te staan. De Raes construeert via de beelden van Google Street View een dialoog over arbeid en economie door in gesprek te gaan met de dagloners die aan de Diksmuidelaan staan te wachten op werk en een betere toekomst.

+

Maelbeek

Ismaël Joffroy Chandoutis (2020, 15’)
Aan de hand van een bijzondere getuigenis verbeeldt Chandoutis met Maelbeek de terroristische aanslag in de Brusselse metro. Via een in-cinema-geschapen-wereld verkent hij de poreuze grenzen van dat wat (niet) verbeeld kan worden. Hij toont op een haast immateriële wijze de ravage van deze onvergetelijke gebeurtenis en schetst een portret van een vrouw die verder probeert te gaan met haar leven.

+

Wishing Well

Sylvia Schedelbauer (2018, 13’) Het bos als een metafoor en als een plek voor persoonlijke transformatie. Wishing Well drukt al flikkerend een boswandeling uit doorheen de ogen van een kind. Het is een psychedelische reis die hypnotiserend werkt door zijn experimenteel gebruik van kleur, ritme, licht en geluid.