VISITE Film Festival: Eric Baudelaire

Vr 20 augustus 2021
20:30

The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi and 27 Years without Images

Eric Baudelaire (2011, 66’)
In dit filmische essay laat Baudelaire landschappen van Beiroet en Tokyo resoneren met de herinneringen van de Japanse new wave filmmaker Masao Adachi en die van Maya Shigenobu, de dochter van een leidinggevende activiste van het Rode Leger. Via de landschappen spreken de radicale strijders over het alledaagse leven, ballingschap, politiek en film.

+

L'ambassade

Chris Marker (1973, 20’)
L’ambassade is een fictieve found footage film en toont politieke dissidenten die hun toevlucht zoeken in een buitenlandse ambassade na een militaire staatsgreep in een ongeïdentificeerd land. In de loop van de dagen voegen er steeds meer studenten, intellectuelen, kunstenaars en politici bij de groep. Een filmisch logboek dat zorgvuldig is samengesteld met anekdotes van het sombere dagelijkse leven van de zogenaamde vluchtelingen.