Stella Chiwese / Merope ft. Shahzad Ismaily

Do 02 december 2021
20:00

Merope met special guest Shahzad Ismailly nodigt Stella "The Queen of Mbira" Chiweshe uit voor een concert.

STELLA CHIWESHE

Mevrouw Chiwese wordt door menigeen als de Queen of Mbira geduid. Dat zit namelijk zo; Stella Chiwese bespeelt Zimbabwaanse duimpiano als geen ander en dat ze dit als vrouw doet maakt het enkel maar meer bijzonder. Gerespecteerd en gelauwerd in Zimbabwe, verwierf ze sinds de tachtiger jaren van vorige eeuw vier ook enige internationale renommee en trekt ze de wereld rond.
In de 23 toetsen van haar instrument resoneren 23 voorouderlijke geestesstemmen die van haar optredens een mystieke of minstens een unieke ervaring maken.
https://www.stellachiweshe.com/

MEROPE ft. Shahzad Ismaily

Het geluid van Merope cirkelt grotendeels rond de stem en kanklès van de Litouwse muzieknomade Indrė Jurgelevičiūtė en knutselt al spelend een warm nest voor Litouwse folkinvloeden in het woekerende woud van experimentele wereldgeluiden. Merope weeft een uniek atmosferisch lappendeken met elektronische, ambient, indie en traditionele invloeden dat zowel hoogst persoonlijk als universeel is, maar waaronder het vooral heerlijk toeven is.
De Amerikaans Pakistaanse componist en basbaas Shahzad Ismaily vervoegd voor de gelegenheid de rangen.
https://meropemusic.com/

Sinds 1 november zien wij ons, helaas tenenkaas, genoodzaakt het vertoon van een Covid Safe Ticket (CST) in combinatie met je identiteitskaart te verplichten bij betreding van Het Bos. We willen bij deze benadrukken dat dit hoegenaamd niet betekent dat u niet langer welkom bent in Het Bos! Ook niet gevaccineerde mensen kunnen een CST bekomen mits een negatief testresultaat. meer info lees je hier. De concerten gaan momenteel ook terug door voor een zittend publiek. Het dragen van een mondmasker is verplicht