Tamikrest

Do 16 december 2021
20:00

Een band met groepsleden uit Mali, Niger, Algerijë en Frankrijk die middels Malinese woestijnblues de traditionele Tamasheq muziek van de Toeareg vervaarlijk dicht laat aanschuren tegen het de westerse rock- en bluesgeluid.
Dat resulteert in een aanstekelijke mengsel van muzikale Toearegtradities die binden met rock, blues, caraïbische klanken, reggae- en funkvibes, een snuif Japan en een toef psychedelica waarover ze poëzie en teksten over het verlangen naar een vrije wereld brengen.
https://www.tamikrest.net

A desert hosts us, a language unites us, a culture binds us.

Tamikrest in tamasheq language means junction, connection, knot, coalition. The group members come from different horizons (Mali, Niger, Algeria and France). Wanting to assume fully their Touareg identity, they found in the rebel music Ishumar the means to express it.