Cryptozoo

Wo 02 maart 2022
20:00

filmvoorstelling in teken van het JE.F festival.

Film vooraf:
The Threatened Love - Héctor Herce, Spanje
In een schijnbaar lege en verlaten wijk wachten Alex en Felix op het einde van een hete zomer. Intussen dromen ze van snelle wagens en van Marga, hun grote liefde. Beide vrienden delen dezelfde dromen, wat hun vriendschap vroeg of laat in gevaar kan brengen.

Cryptozoo

Dash Shaw, US, 16+, 95minuten, Gesproken taal: Engels, ondertiteling: Nederlands
Californië, 1970. Terwijl de jeugd zich bezighoudt met de seksuele revolutie, protesten tegen de regering en de oorlog in Vietnam, speelt zich ondergronds een ander soort strijd af. Dierenarts Lauren Gray spoort magische wezens op, redt ze van misbruik en biedt ze onderdak in haar Cryptozoo. Het leger werkt haar echter tegen als zij besluiten de grootste cryptide van allemaal in handen te krijgen: de droomverslindende chimaera Baku. Het wordt hun missie om zijn macht te benutten en de dromen van de ontluikende tegencultuur te vernietigen.