Blood Quartet + Mark Cunningham

Do 26 mei 2022
20:00

Klankhaven i.s.m. Het Bos en Spain Arts and Culture

Blood Quartet + Mark Cunningham

Voor diegenen die thuis zijn in de ‘no wave’-stroming uit New York in de jaren 70 en 80 zal de naam Mark Cunningham zeker een belletje doen rinkelen. Hij veroorzaakte furore met zijn bands Mars en Don King. De laatste 30 jaar heeft hij zich in de underground scene van Barcelona genesteld waar hij onder andere actief was als solist, met zijn bands Raeo en Convolution, als lid van Pascal Comelade’s Bel Canto Orchestra en van talloze lokale en internationale samenwerkingen. Blood Quartet ontstond in 2015 in Barcelona vanuit een vruchtvolle samenwerking tussen Cunningham en het Catalaanse underground rocktrio Murnau B. Eerst verscheen een cassette, ‘Dark Energy’ en in oktober 2016 kwam hun eerste LP uit: ‘Deep Red’, op het Feeding Tube Records. In april 2018 kwam hun tweede langspeler uit ‘Until My Darkness Goes’, een knipoog naar ‘Paint It Black’ van de Stones, als ook naar de roman ‘Ullyses’ van James Joyce. De plaat werd uitgebracht in een samenwerking tussen het label Feeding Tube de Barcelonese Gandula, maar werd ook gelanceerd in Japan als CD op het label Moorworks. In mei dit jaar brengt het Barcelonese label Foehn Records hun derde langspeler 'Root 7' uit, na twee jaar collectief componeren. De opnames vonden plaats tijdens een residentie in Fabra i Coats Art Factory in dezelfde stad. Ze bouwen verder op hun unieke sound die primaire rock, free jazz, desert blues, drones en psychotropische klanken met elkaar versmelt.

Damianidis/Pandi

Gitarist/bassist Giotis Damianidis oogst intussen heel wat succes in het trio Don Kapot, maar verdient evenzeer zijn strepen in samenwerkingen met onder andere freejazzlegende Akira Sakata en Audrey Lauro.

Drummer Balázs Pandi heeft een indrukwekkend palmares op zijn naam: Marshall Allen, Merzbow, Thurston Moore en Wadada Leo Smith zijn geen onbekenden voor hem. Zijn laatste uitgave 'Churning Of The Ocean' is een samenwerking tussen de New Yorkse producer Marc Urselli, Sonic Youth mede-oprichter Lee Ranaldo en filmproducer Jim Jarmusch.

DJ Koen Vandenhoudt
De wederhelft van Christel Kumpen waarmee hij samen Sound In Motion beheert, een organisatie die al 20 jaar inzet op avontuurlijke muziek. Hij verzorgt de muziek voor, tussen en na de optredens.