Blood Quartet + Mark Cunningham

Do 26 mei 2022
20:00

Voor diegenen die thuis zijn in de ‘no wave’-stroming uit New York in de jaren 70 en 80 zal de naam Mark Cunningham zeker een belletje doen rinkelen. Hij veroorzaakte furore met zijn bands Mars en Don King. De laatste 30 jaar heeft hij zich in de underground scene van Barcelona genesteld waar hij onder andere actief was als solist, met zijn bands Raeo en Convolution, als lid van Pascal Comelade’s Bel Canto Orchestra en van talloze lokale en internationale samenwerkingen. Blood Quartet ontstond in 2015 in Barcelona vanuit een vruchtvolle samenwerking tussen Cunningham en het Catalaanse underground rocktrio Murnau B. Eerst verscheen een cassette, ‘Dark Energy’ en in oktober 2016 kwam hun eerste LP uit: ‘Deep Red’, op het Feeding Tube Records. In april 2018 kwam hun tweede langspeler uit ‘Until My Darkness Goes’, een knipoog naar ‘Paint It Black’ van de Stones, als ook naar de roman ‘Ullyses’ van James Joyce. De plaat werd uitgebracht in een samenwerking tussen het label Feeding Tube de Barcelonese Gandula, maar werd ook gelanceerd in Japan als CD op het label Moorworks.

ism Klankhaven