Slumberland feat. Sainkho Namtchylak // Lukas de Clerck

Wo 17 mei 2023
20:00

SLUMBERLAND FT. SAINKHO

Muzikant, componist en instrumentenbricoleur Jochem Baelus verblijdt ons al een dik decennium met zijn obscure, hypnotiserende krautrock gemarineerd in exotische distortion die hij door zijn huisgemaakte orkest van oude naaimachines, projectoren en ander mechanische objecten laat spelen. De laatste tijd verdween hij zo graag in de wereld van de 65 jarige stemkunstenaar Sainkho Namtchylak dat hij er prompt een nieuw geluidssculptuur voor uit de de pols schudde. De Mongoolse stemrebel was een van de de eerste vrouwelijke keelzangers en doopt die traditionele gezangen gezwind in een avant garde dip. Tegenwoordig wordt haar Russische beatpowezie dus geruggensteund door Baelus zijn meeslepende, minimale edoch krachtige composities.

LUKAS DE CLERCK

Een nasale paraplu voor residu uit verschillende muzikale projecten. Zo omschrijft de Brusselse geluidskunstenaar en muzikant zijn soloproject. Een minstens even belangrijke beweegreden is het feit dat die paraplu het uitgelezen excuus is om de antieke toeter die de Aulos is, nieuw leven in te blazen. Dat niemand echt weet hoe deze dubbele rietblazer moet klinken, is daarbij mooi meegenomen.