Vudu Cru (Joost Hoekaf & Dean Bowen) - Release Show

Do 01 juni 2023
19:30

Vudu Cru, de nieuwe duo groep van Joost Hoekaf (BE) en Dean Bowen (NL), kwam voort uit een vriendschap waarin de passie voor poëzie en hiphop de bouwstenen vormen. Na jaren vriendschap tussen de twee deskundig schrijvers gebeurde het onvermijdelijke en stampten ze een hiphopproject uit de grond.

Creatief schrijver en rapper Joost Hoekaf is ondertussen geen onbekende meer in de hiphopscene dankzij culthit Kannabiskrijger, meerdere EP’s onder eigen naam en zijn bijdrage aan het debuutalbum van Roedel. Zo kon hij genoeg buzz in de scene en in de media creëren om met zijn muzikaal talent een groter publiek te bereiken. Dean Bowen is dichter en performer en stadsdichter van Rotterdam voor 2019 en 2020. In 2018 debuteerde hij met zijn bundel Bokman en dat leverde hem direct een nominatie op voor de C. Buddinghprijs. Eerder publiceerde hij al in diverse literaire tijdschriften, zowel online als offline, en gaf hij performances in binnen- en buitenland. Door zijn bevlogen voordrachten won hij in 2015 de SPOKEN Award, categorie poëzie. De gebundelde krachten in Vudu Cru resulteren in een hiphopalbum met innovatieve producties en gelaagde teksten met thema's over identiteit, reflectie en cultuur.