Traffic Signs Traffic Signs - Ayrton Eblé & Justin Dirkx

Vr 11 augustus 2023
14:00

Expo van 10 - 12 Augustus 2023

Verkeersborden, bouwhekken en wegmarkeringen worden objets trouvés. Door objecten die onze veiligheid symboliseren uit hun context te halen, stellen de kunstenaars het begrip ervan in vraag. Waar liggen de grenzen van het speelveld? Wie definieert de spelregels? Hoe bied je ruimte aan zowel individuele vrijheid als aan een collectief gevoel van veiligheid? In dit project zijn de vragen belangrijker dan het antwoord erop.

De installatie is het resultaat van een participatief project tijdens hun residentie in Het Bos (1 tot 12 augustus). In een reeks workshops laten Justin Dirkx en Ayrton Eblé jongeren aan het woord over onze publieke ruimte. Ze moedigen hen aan om te experimenteren en hun ideeën te vertalen in street art. Hier bestaat geen goed of fout, enkel een speelveld en een safe space. Met spuitbussen, acrysltiften en collagetechnieken gaan de jongeren aan de slag. Ze gebruiken de installatie Traffic Signs Traffic Signs als canvas.

  • ‘Traffic Signs Traffic Signs’ is ook nog te bezichtigen op 12 augustus (14h00-18h00)