Namid & Sondervan - Come Flow releaseshow

Do 07 december 2023
20:00

gratis concert in de Bosbar!

Come Flow is het tweede album van Namid & Sondervan. Hun concept en muzikale uitdaging blijft hetzelfde; namelijk de improvisatie en interactie tussen een jazzkwartet (Namid) en een live coder (Dago Sondervan).

Namid is een Antwerps quartet, opgericht door saxofonist en componist Vincent Brijs. De muzikanten zijn Sara Meyer op alt- en tenorsaxofoon, Maarten Moesen op drums en Fré Madou op contrabas. In 2020 beginnen ze samen te werken met live coder, elektronische muziekproducent en drummer Dago Sondervan. Het album 'Come Flow' is gedistilleerd uit 2 sessies; beide in volle lockdown tijd. De eerste sessie was een live stream concert dat plaatsvond in december 2020 in Jazzcafé De Muze te Antwerpen tijdens ‘Ruis’ Festival. De 2de sessie vond later in juni 2021 plaats in Studio Porino te Borgerhout bij muzikant, producer en geluidstechnieker Roel Poriau. De plaat geeft naar eigen zeggen de tijdsgeest weer waarin we leven en de beslommeringen waar saxofonist Vincent Brijs, die het album heeft samengesteld, op dat moment mee kampte; een uitzichtloos perspectief wat werkloosheid betrof omdat er geen concerten konden doorgaan, verslavingsproblemen en een breuk met zijn partner. De muziek klinkt donker, sferisch, off-grid, met momenten grillig en experimenteel maar voelt tegelijkertijd heel floaty aan; alsof je aan’t drijven bent op een gitzwarte, bodemloze zee en bang bent voor wat er onder je allemaal beweegt.

Vincent Brijs: alt en bariton saxofoon, EWI & effecten
Fré Madou: contrabas and effecten
Sara Meyer: alt & tenor saxofoon
Maarten Moesen: drums
Dago Sondervan: live coding/electronica

Come Flow komt 1 december uit op vinyl en digitaal via Rotkat Records en zal verkrijgbaar zijn bij het optreden.