Grondstof: a Tomato Tragedy

Do 22 februari 2024
18:00

eten en filmvertoning met nagesprek

Filmscreening ism Rico, Grof & The Food Hub

Grondstof biedt stof tot nadenken over de grond van de zaak.

A TOMATO TRAGEDY (2023) – Kiriko Mechanicus


Onze bliktomaten worden geplukt door arbeidsmigranten die naar Zuid-Italië zijn gekomen om hun Europese droom te verwezenlijken, maar niet in staat zijn om verder te reizen. Blijven ze in de Europese mythe geloven,of vechten ze tegen het systeem waarin de Europeaan de zoete vruchten plukt van hun verbitterde droom?

Na de film gaan we in gesprek met de regisseur Kiriko Mechanicus, Esther Hoedemakers van The Food Hub en een Belgische tomatenboer.


Voorafgaand aan de film serveren we een vegetarische maaltijd (incl dessert) van Otark in de Boskeuken.


Grondstof is een driemaandelijks film- en discussieprogramma ism RICO, Grof en The Food Hub over kleine wezens en grote verbanden binnen onze voedselketen. We brengen boeren, beesten en buitenlui in beeld en gaan met hen in gesprek over de toekomst van onze landbouw.

Timing

18u00 Boskeuken
20u00 Filmvertoning + nagesprek

file