Parcours: Sessie 1 - Wie ben je als kunstenaar?

Do 14 maart 2024
19:00

Vier sessies over je kunstenaarsschap: Maak je al een tijdje beeldende kunst en voel je de nood om er (meer) mee naar buiten te komen? In vier boeiende sessies belichten we telkens een ander aspect van je kunstenaarsparcours. De reeks is gericht op kunstenaars tot 35 jaar.

Sessie 1 - Wie ben je als kunstenaar?

Elke kunstenaar heeft zijn eigenheid. Wat maakt jouw werk uniek? Waar wil je naartoe? We kijken naar je artistieke traject tot nu toe: wie of wat beïnvloedt je, welke sleutelmomenten en ontdekkingen hebben je gevormd? Welke thema's duiken steeds weer op in je werk? Hoe ziet jouw kunstenaarsidentiteit eruit? We staan stil bij het belang van een korte pitch om je werk spontaan te presenteren. Hoe kan je communiceren over je werk op een toegankelijke manier? Hoe zorg je ervoor dat netwerken comfortabeler wordt en bouw je waardevolle connecties op? Tijdens deze inspirerende sessie met Robert Monchen (Pizza Gallery, Antwerpen) staan we stil bij enkele kernvragen rond positionering en profilering, communiceren en een netwerk uitbouwen.