Parcours: Sessie 2 - Een portfolio, wat en hoe?

Do 21 maart 2024
19:00

Vier sessies over je kunstenaarsschap: Maak je al een tijdje beeldende kunst en voel je de nood om er (meer) mee naar buiten te komen? In vier boeiende sessies belichten we telkens een ander aspect van je kunstenaarsparcours. De reeks is gericht op kunstenaars tot 35 jaar.

Sessie 2 - Een portfolio, wat en hoe?

Als beeldend kunstenaar heeft Stijn ter Braak inmiddels wel wat ervaring met het gegeven 'portfolio', een onvermijdelijke bijkomstigheid in het kunstenaarsbestaan. Hij nam zijn portfolio al meermaals onder de loep, en ziet het zelfs als extensie van zijn artistieke praktijk. Ooit was een portfolio gewoon een mapje of boekje met beeldmateriaal van werk, inmiddels bestaan er talloze manieren om beeldmateriaal te presenteren. Tijdens deze inspirerende sessie krijg je praktische tips voor het maken van een portfolio, maar worden ook meer fundamentele vragen gesteld. Wat is een portfolio eigenlijk? En wat zou het kunnen zijn? Als deelnemer kan je ook je ervaring delen en bespreken. Stijn inspireert je ook met voorbeelden van collega-kunstenaars.