TEN YEAR SCULPTURES

Zo 19 mei 2024
12:00

In een poëtische video-installatie toont Lotte Boonstra tienjarige kinderen tezamen met de massa die hen omringt.

Niet alleen het aantal mensen op aarde groeit, maar ook de door mensen gecreëerde materialen zoals beton, plastic, bakstenen, asfalt en glas. Theatermaker Lotte Boonsta is geboeid door hoe de mens massa creëert. We bewegen toe naar een keerpunt waarop er meer mensgemaakte massa op aarde is dan levende biomassa. Dit gegeven vormt de kern van TEN YEAR SCULPTURES. In een associatieve kluwen van kostuums, sculpturen en video’s neemt Lotte je mee in een fantasievol en wrang universum. Een wereld waarin de mens als grootste beeldhouwer van het aardoppervlak verschijnt, en waarin levende en dode materie in duet met elkaar treden.

De installatie is speciaal voor 10-jarige viering van Het Bos gemaakt. Het is de eerste installatie binnen een langer traject waarin de artiest de relatie tussen mens en materiaal onderzoekt.


Concept en vormgeving: Lotte Boonstra
Assistentie scenografie: Sven Roofthooft
Video: Martijn Bastiaans
Productie: Het Bos
Co-productie: Theater Artemis
Met steun van Fonds Nieuwe Makers van de Stad Antwerpen