Boslabs op je Bord!
In 2025–2026 openen Hafsa Elazzaoui en Latifa Saber binnen BOSLABS het kookatelier Boslabs op je Bord! Samen met jongeren onderzoeken zij hoe eten een gemeenschappelijke taal kan worden: hoe de rituelen van koken, delen en proeven ons dagelijks leven beïnvloeden – bewust én onbewust.
Met Boslabs op je Bord! ontstaat een veilige, creatieve en inclusieve ruimte waarin jongeren zichzelf kunnen uiten, groeien (persoonlijk en artistiek) en zich gezien en gehoord voelen. Koken wordt daarbij meer dan een vaardigheid: het wordt een middel tot verbinding, zelfexpressie en gemeenschapsvorming. Door samen gerechten te bereiden, herinneringen te delen en verhalen uit te wisselen, groeien vertrouwen, verbondenheid en interculturele dialoog.
Hafsa en Latifa zijn freelance koks die hun culinaire praktijk verweven met kunst en gemeenschap. In hun werk onderzoeken ze hoe eten verweven is met relaties, culturen, identiteiten en politiek. Tijdens hun diners benadrukken ze de waarde van samenzijn aan tafel, in aandacht voor elkaar én voor de zorgvuldig gekozen ingrediënten. “Eten als onderzoek” vormt de rode draad in hun praktijk.
Met Steun van Jint, Erasmus + en District Antwerpen