BESTE BURGER,

Bovenbeste Bosbezoeker,

Omdat we de ondraaglijke leegheid van jullie Bosloze bestaan niet langer kunnen aanzien, dachten we jullie ongevraagd aan te spreken. Wij hopen alvast dat jullie relatief ongeschonden de dagen van de door de overheid opgelegde agorafobie kunnen vervolmaken.

Met ons is ook alles goed, dank u.

Al is dat isolement licht vervelend en hebben we last van een zekere jeuk. Er kriebelt namelijk een goesting om dingen te laten gebeuren aan onze geketende enkels.

Daarom wilden we u even meedelen; we gaan verder doen. Sorry.

Het Bos kan namelijk niet niets doen, ziet u. Wij hebben geen zittend gat, zoals de volksmond wel eens placht uit kramen.

Ten bewijze daarvan sommen we hieronder volgaarne enkele op til staande dingen op.

Dat tromgeroffel dat veelal spannend geannonceer accompagneert, moeten jullie maar op eigen houtje trachten te fiksen.

VOOREERST

Zullen we vijftig werken van evenveel verschillende vormgevers op A4 formaat verzamelen, Risografisch laten drukken en gedurende de zomer druppelsgewijs digitaal publiceren.

We laten de werken drukken door degene die het leeuwendeel van onze concertpostercollectie van kleur voorzag. Dat is niemand minder of meer dan risografisch autodidact en eerste burger van Borgeriso, Jan Matthé ofte Risiko Press. Aan het einde van de rit maken we een publicatie die alle werken verzameld en na uitgave in Het Bos te verkrijgen zal zijn.

De enige voorwaarde voor de vormgevers is dat Het Bos erin verwerkt moet zijn.
Mogelijk verstopt. Tip Tap Toppertje. Het Bos Speelt Verstoppertje!

file

VOORTWEEDEST

Lanceren we een open oproep voor muziekresidenten!

In de maanden juli en augustus willen we graag een aantal makers verwelkomen in ons huis. Het zijn barre tijden, plots moeten we zwaar inbinden in onze exploraties, invitaties en samentroepitaties. Maar dingen maken kan gelukkig wel nog! En mensen gelukkig maken mag ook, zolang dat geluk maar niet te besmettelijk is.

Vandaar dat we ons bij deze rechtstreeks tot jullie richten, liefste muziekmakers, klankentappers en geluidsadepten. We nodigen jullie hierbij uit op een werkvakantie in Het Bos. We stellen namelijk onze akoestische arena, in betere tijden gekend als een concertzaal, ter beschikking van jullie, muzikaal gespuis. De verkoren initiatiefnemers krijgen elk een verblijfsvergunning van één week om onze concertzaal als repetitiekot, opnamestudio of publiekloos podium te gebruiken.

Wij ontvangen u met open armen, sloten koffie en de sleutel van de zaal. Voor de rest laten u vooral uw ding doen. De details bespreken we graag met u tijdens een ontmoeting op ongeveer 1500 millimeter afstand.

Aldus; ben jij een maker die met audio/muziek bezig is en enthousiast begint te schuimbekken bij de gedachte een week in onze concertzaal te kunnen toeven?

Licht uw wilde plannen dan toe in een mail naar programma@hetbos.be
met als onderwerp ‘Muziek Residentie’. Deadline is 15 juni.

file

VOORDERDEST

Brengt Delta~Wave een Compilatie Album uit met de geplande festival artiesten.

Aangezien dit weekend de derde editie van het festival zou hebben plaatsgevonden, stellen de heren curatoren Johann Kauth en David Edren een heus digitaal compilatiealbum genaamd "Delta Waves" aan u voor met nieuw en exclusief materiaal van:

H. TAKAHASHI ~ WILTED WOMAN ~ TIMELASH ~ LIEW NIYOMKARN ~ G.S. SULTAN ~ LY FOULIDIS ~ MOEMLIEN ~ RATKILLER ~ TULIPS ~ ŌGON BATTO ~ TBZ ~ VICTOR DE ROO ~ CUBE ~ SEQUENCES ~ RADIO HITO

Het album is vanaf zaterdag 30 mei te verkrijgen via ☞ deltawavefestival.bandcamp.com

file

VOORVIERDEST

Nodigden we twee beeldbrakers Frederik Lizen en Bram Van Meervelde uit om iets met de buitenkant van Het Bos te doen.

Of iets met de buiten, tout court. Als mensen niet naar kunst komen, komt kunst wel naar de mensen ofzo. Het oorspronkelijke plan was om hen in volledige individualiteit loos te laten gaan, maar de heren besloten spontaan om samen te werken. Wat ze gaan doen, is nog niet geheel duidelijk, maar dat het in juli klaar moet zijn, weten we wel.

file

VOORVIJFDEST

Ontvangen we van 15 juni tot 3 juli de jonge theatermakers Mats Vandroogenbroeck, Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher die onder de naam Krapp samen met actrice Greet Jacobs en kostuumontwerper, theatermaker en Bosvriendje Lotte Boonstra iets komen maken dat naar ieders verwachting een voorstelling zal zijn.

Initieel zou het vijftal resideren bij festival Cement in Den Bosch, maar door de virussluiting van de grenzen ontvangen we hen met grenzeloze graagte. Het is immers een kleine stap van Den Bosch naar Het Bos.

Meer over hun verblijf leest u hier.

file